Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wok med nudlar, broccoli och fläskkött

Annons

0 portioner

300 g nudlar

2 l vatten

2 fläskkotletter, strimlade

10 cm purjolök, skivad

1 klyfta vitlök, hackad

1 msk matolja

1 tsk sesamolja

1 msk soja

1 grön paprika, strimlad

1 röd paprika, strimlad

2 morötter, strimlade

2 msk matolja

5 cm ingefära, riven

1 dl woksås, valfri eller enligt dagens recept

Blötlägg nudlarna i kokande vatten i 5-7 minuter. Sila av och kallspola.

Stek fläskköttet med purjo och vitlök i oljan tills det får färg. Tillsätt sesamolja och soja. Ställ åt sidan. Fräs grönsakerna ett par minuter, de ska fortfarande ha spänst kvar. Blanda ner nudlar och låt det bli genomvarmt. Tillsätt köttet, ingefäran och avsluta med woksås.

Woksås

Ett enkelt recept med många olika ingredienser. Det blir en rejäl sats som kan förvaras i kylen.

1 dl ostronsås

1 dl söt soja (ketjap manis eller ketjap benteng)

1 dl sweet chili

2 msk pressad lime

2 msk sesamolja

1 vitlöksklyfta, riven

5 cm ingefära, riven

Bild: HENRIK ARKÅSEN

Mer läsning

Annons