Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zürcher Geschnetzelts

Annons

4 portioner

600 g nöt- eller kalvkött, skuret i små bitar

300 g champinjoner, skivade

2 msk margarin

1 gul lök, finhackad

1 dl vitt vin

1-2 dl vatten

1 1/2- 2 dl grädde

saften av en halv citron

salt, peppar

1/2 tsk paprikapulver

mjöl

Bryn champinjonerna, koka dem sedan lätt tillsammans med citronsaften i en liten kastrull, med locket på, i två minuter.

Häll vätskan i en kopp. Krydda champinjonerna och håll dem varma.

Smält margarin i en stekpanna, tillsätt löken och bryn den mjuk utan att den får färg. Öka värmen och tillsätt köttet vänd det så att det blir genomstekt. Häll på lite vatten och låt det småputtra en liten stund. Ta därefter ur köttet, häll vinet i pannan och koka tills vätskan tjocknar med hjälp av mjöl.

Tillsätt därefter grädden och öka åter värmen. Strö över paprikapulvret och smaka av med salt och peppar.

Lägg köttet i såsen och värm upp alltsammans. Observera att grytan inte ska koka.

Avsluta med att tillsätta champinjonerna.

Servera med rösti, ris eller pasta.

Mer läsning

Annons