Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullkornspasta med blomkål

Recept för 4 portioner.
200 g fullkorns-fusilli
1/2 medelstort blomkålshuvud
1 liten rödlök
1 ask körsbärstomater
2 klyftor vitlök, finhackade
1/2-2 msk krossad torkad chili (beroende på sort)
2 msk grovhackad färsk rosmarin
2 dl kokta linser eller burkade, väl sköljda bönor
2 msk balsamvinäger
75 g fårfeta
1-2 msk olivolja till stekning

Annons

Sätt på lättsaltat vatten till pastan i god tid. Koka pastan stunsig men mjuk enligt anvisningar på paketet medan du gör fräset. Häll av i durkslag. Skölj absolut inte.

Plocka blomkålen i små buketter. Klyfta rödlöken mycket tunt. Halvera körsbärstomaterna.

Hetta upp oljan ordentligt på hög värme i en stor teflonpanna. Släng ner blomkålsbukettterna och låt dem få färg. Vänd ner rödlök och stek ytterligare någon minut. Vänd ner vitlök, chili och rosmarin och stek under omrörning någon minut tills vitlöken börjar dofta. Dra pannan av värmen och slå på balsamvinäger. Vänd ner linserna och låt allt bli genomvarmt.

Blanda blomkålsfräset med pastan. Smaka av med mer balsamico om det behövs. Smula över fetan. Servera bums.

Mer läsning

Annons