Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullkornspasta med fänkål, ost och kapris

Annons

4 portioner

400 g fullkornspasta

3 msk olivolja

1 stor lök

1 vitlöksklyfta

3 små tomater alt

cirka 8 körsbärstomater

1 fänkålsstånd, ca 200 g

1 liten knippa persilja

3 msk russin

3 msk kapris

ca 100 g fetaost eller keso

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning.

Hetta, under tiden, upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i en hackad lök och finhackad vitlök och bryn försiktigt i någon minut. Tillsätt den hackade fänkålen och bryn i ytterligare några minuter tillsammans med de grovt hackade tomaterna och russinen.

Häll av pastan och skölj. Lägg sedan upp den på tallrikar och häll de stekta grönsakerna över. Strö på osten och kapris och till sist den finhackade persiljan.

Serveras och njuts omedelbart.

Mer läsning

Annons