Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullkornspasta med frutti di mare-sås

Annons

4 portioner

1 röd lök

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

ev en bit färsk chili

olivolja

en burk tomatsås av Dolmiotyp

valfri pasta, gärna fullkorn

ev en påse bladspenat

200 g skalade räkor

200 g kräftstjärtar i lag

200 g crabsticks

persilja

salt och peppar

Tärna lök, vitlök och paprika samt eventuell chilifrukt och fräs i olivolja. Häll på tomatsåsen och låt puttra ihop ett par minuter.

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg gärna i lite färsk bladspenat i durkslaget, när du slår av kokvattnet.

Lägg skaldjuren i såsen i sista minuten och ge det hela ett snabbt uppkok.

Servera direkt, gärna med lite persilja eller kryddgrönt på toppen. Riven parmesan och pesto hör egentligen inte till skaldjur och pasta, men vad sjutton, tycker du att det är gott, så ställ fram det på bordet!

Mer läsning

Annons