Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genovese på fiskarens vis

Annons

4 portioner

400 g tagliatelle utan ägg

600 g bläckfisk

2 gula lökar

1 ½ dl torrt vitt vin

2 skalade vitlöksklyftor

ca 10 körsbärstomater

2- 3 torkade chilifrukter,

peperoncini

5- 6 små kokta havskräftor

1 dl olivolja, extra vergine

1 litet knippe bredbladig persilja

1 msk nyriven parmesanost

salt

Skölj och rensa bläckfisken. Koka upp cirka 1 ½ liter vatten. Sänk ner bläckfisken och låt den koka 15 minuter. Ta upp den, låt svalna och skär den i bitar. Ställ den kallt.

Skär löken i tunna skivor och låt den koka på låg värme tillsammans med vinet i en högkantad stekpanna eller vid gryta cirka 20- 30 minuter. Löken ska lösas upp så det blir en sås.

Finhacka vitlöken, dela tomaterna på mitten, krossa peperoncinon och lägg ner det i löksåsen tillsammans med de oskalade havskräftorna och bläckfiskbitarna. Tillsätt olivoljan. Låt koka på svag värme i cirka 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisning.

Hacka persiljan

Häll av pastan i ett durkslag och blanda den med såsen tillsammans med Parmigiano-Reggiano och persiljan. Smaka av om det behövs salt. Rör om minst 1 minut så att all pasta täcks med såsen.

Mer läsning

Annons