Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammlasagne med feta och myntapesto

4-6 portioner, 90 min
En form laddad med smak. Lite annorlunda, grekinspirerat och kanongott.

Annons

1 gul lök, finhackad

4 vitlöksklyftor, finhackade

olivolja

500 g lammfärs

1 aubergine, grovt tärnad

1 burk krossade tomater, à 400 g

1 dl torrt vitt vin

1 tsk honung

1 tsk torkad oregano

1 nypa chiliflakes

Färs:

1 dl grovhackad färsk mynta

1 dl olivolja

1 dl färskriven parmesan

1 vitlöksklyfta

50 g pinjenötter

citronsaft

nymalen svartpeppar

Pesto:

150 g feta

250 g ricotta

ev. 1-2 dl mjölk

nymalen svartpeppar

riven ost med smak

Ost:

Börja med färsen: Mjukstek lök och vitlök i olja. Tillsätt färs och aubergine och bryn till dess köttet får lite färg. Häll i tomat, vin, honung och kryddor. Låt puttra i 15 minuter. Smaka av.

Gör peston under tiden: Kör myntablad, olivolja, parmesan, vitlök och pinjenötter i mixern till en slät konsistens. Peppra och droppa i lite citronsaft.

Mixa feta och ricotta. Späd eventuellt med lite mjölk om du vill ha en lösare sås. Peppra.

Varva lasagneplattor, lammfärssås, myntapesto och ostblandning i valfri ordning. Toppa med sås och riven ost.

Täck med folie och grädda i 200 grader i 25 minuter. Ta bort foliet och grädda ytterligare 25 min. Låt stå i 10-15 minuter innan serveringen.

Mer läsning

Annons