Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linguine med zucchiniblommor och sardeller

Annons

4 portioner

400 g linguine

½ dl olivolja, extra vergine

2 skalade vitlöksklyftor

5 sardellfiléer

12 stora zucchiniblommor,

väl sköljda

50 g nyriven parmesanost

nymalen svartpeppar

några färska basilikablad

Koka pastan enligt anvisning, halvera dock saltmängden eftersom såsen innehåller sardeller och blir ganska salt.

Värm under tiden olivoljan tillsammans med vitlöksklyftorna i en djup stekpanna eller vid gryta som också ska rymma pastan när den är kokt. Lägg ner sardellfiléerna och pressa med en trägaffel så att de smälter. Ta upp vitlöksklyftorna när de börjar ta färg. Lägg ner zucchiniblommorna i olivoljan när sardellfiléerna har smält. Låt blommorna bli genomstekta. Lägg på ett lock och häll såsen varm.

Häll av pastan genom ett durkslag när den är färdigkokt. Häll ner den i pannan med zucchiniblommorna. Tillsätt osten och nymalen svartpeppar. Vänd runt pastan i såsen minst 1 minut så att den täcks ordentligt med såsen. Dekorera med basilikabladen.

Mer läsning

Annons