Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mezze maniche på munkens vis

Annons

4 portioner

400 g mezze maniche rigate

1 gul lök

1 kg broccoli

½ dl olivolja, extra vergine

½ kg nötfärs

5 dl torrt vitt vin

riven muskot

salt och nymalen svartpeppar

100 g nyriven pecorino

Hacka löken fint. Dela broccolin i små buketter, skala eventuellt stammen och skär den i bitar. Koka broccolin i saltat vatten cirka 5 minuter.

Koka pastan enligt anvisning.

Värm olivoljan i en högkantad stekpanna eller vid gryta. Tillsätt löken och låt den mjukna. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll i det vita vinet, en nya muskot, salt och svartpeppar.

Ta upp broccolin med en hålslev och lägg ner den i såsen.

Häll av pastan i ett duskslag och lägg ner den i köttfärs- och broccolisåsen. Tillsätt pecorinon och vänd runt pastan minst 1 minut så att all pasta täcks med såsen.

Mer läsning

Annons