Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nudlar med tonfisk i röd currysås

3-4 portioner, 20 minuter
Snabb och enkel thai-inspirerad rätt och ett bra exempel på hur mycket man kan göra med en burk tonfisk.

Annons

200 g risnudlar

300 g fryst broccoli

2 stjälkar citrongräs

olja (gärna sesamolja)

3 cm ingefära, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1-2 msk röd currypasta (eller efter smak)

1 burk kokosmjölk, à 400 g

1 msk fisksås

1 tsk socker

1 tomat, i klyftor

1-2 lime

1/2 dl jordnötter

1/2 kruka thaibasilika eller koriander

1 burk tonfisk i olja, à 200 g, helst miljö- och delfinmärkt

Tillaga nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Koka med broccolin 1 minut. Låt rinna av och ställ åt sidan.

Skala av de yttersta lagren på citrongräset. Hacka resten så fint du kan.

Hetta upp lite olja (gärna sesamolja om du har) i en wok eller kastrull. Fräs citrongräs, ingefära, vitlök och currypasta i 2 minuter.

Tillsätt kokosmjölk, fisksås, socker, tomat, tonfisk och en pressad lime. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av om det behövs mer limesaft. Vänd ned nudlarna och broccolin, låt det hela bli varmt. Strö över jordnötter och garnera med färska örter.

Servera genast.

Mer läsning

Annons