Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med grillade pilgrimsmusslor och pestosås

Annons

4 portioner

500 g färsk/300 g torkad tagliatelle

1/2 sats grundsås (ca 2 dl)

2 msk basilikapesto

1 vitlöksklyfta

400 g pilgrimsmusslor

1 msk olivolja

salt och peppar

salladsgrönsaker

tomat

färsk basilika

rostade pinjenötter eller solrosfrön

Se till att pilgrimsmusslorna är helt tinade. Trä upp dem på blöta träspett och pensla dem med olivolja. Krydda mycket lätt med salt och peppar.

Koka grundsåsen. Här behövs bara en halv sats så mät upp ett par deciliter i en kastrull och blanda med pesto och en pressad vitlöksklyfta.

Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Grilla pilgrimsmusslorna över fin glöd eller på het gasolgrill. En dryg minut per sida brukar räcka. Gör rullar av pasta genom att ta upp den med pincett eller stor gaffel som snurras. Toppa med grillade pilgrimsmusslor och ringla pestosåsen runt. Garnera med blandade blad, tomat, färsk basilika och rostade pinjenötter alternativt solrosfrön.

Mer läsning

Annons