Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med ostsås och krutonger

Annons

4 portioner

500 g färsk/300 g torkad pasta

1 sats grundsås

2 dl riven ost, lagrad herrgård eller liknande

svartpeppar och ev. salt

Till servering:

4-6 skivor vitt matbröd

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

broccoli

Skär bort kanterna från brödet och skär sockerbitsstora tärningar av det som blir kvar. Lägg bitarna på ugnsfast fat. Blanda pressad vitlök med olivolja och slå över brödbitarna. Se till att bröden sugit upp oljan innan fatet sätts in 3-4 minuter i 225 graders ugn. Krutongerna ska få färg men inte bli brända.

Koka grundsås och pasta. Riv osten grovt och blanda med såsen. Krydda med svartpeppar, salt behövs sällan.

Fördela pastan i portionsskålar, slå sås över och toppa med lättkokt broccoli och krutonger. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons