Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med röd pesto, salami och tomater

Annons

0 portioner

Så snabbgjord att den enkelt kan serveras till vardags om man bara har peston färdig i kylen.

Pesto

1,5 dl soltorkade tomater i olja

2 vitlöksklyftor

0,5 dl pinjenötter

1 kruka basilika

0,5 dl riven parmesanost

olivolja

Häll av oljan från de soltorkade tomaterna men spara oljan i en kopp. Kör tomater, vitlöksklyftor, pinjenötter, basilika och parmesanost i mixer. Späd med den sparade oljan och tillsätt eventuellt ytterligare olivolja till en smidig konsistens.

200 g salami, grova tärningar

15 cm purjolök, skivad

0,5 st röd chili, finhackad

2 msk olivolja

4 portioner nykokt pasta, gärna spaghetti

1-2 dl röd pesto

10 st halverade cocktailtomater eller 2 tomater, skurna i tunna klyftor

Fräs salami, purjo och chili i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt pasta och pesto och rör runt tills all pasta är smaksatt. Avsluta med tomater. Servera gärna någon frukt efter måltiden.

Mer läsning

Annons