Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ravioli

Annons

0 portioner

Pastadeg:

500 g durumvetemjöl

16 äggulor

½ dl olivolja

½ dl vatten

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt stå i kyl 24 timmar.

Fyllning:

200 g plockat kött av oxsvans, (som kokats i rött vin och grönsaker i 4 timmar)

200 g kantareller

1 stor schalottenlök, finhackad

50 g smör, rumstempererat

timjan och persilja, finhackade

1 ägg, uppvispat

Fräs kantarellerna i lite smör. Tillsätt charlottenlöken, salta och peppra.

Rör samman smöret och örterna. Kavla ut två långa pastaplattor åt gången. Fördela smör, oxsvans och kantareller på den ena. Pensla runt omkring med ägg och lägg på den andra plattan. Skär ut fyrkantiga ravioli. Koka i några minuter i saltat vatten.

Parmesanskum:

2 palsternackor

1 liten bit rotselleri

2 schalottenlökar

1 vitlöks klyfta

4 dl hönsbuljong

4 dl torrt vitt vin

2 dl grädde

riven parmesan efter smak

Skala och skär grönsakerna i små bitar. Fräs i lite smör i någon minut. Slå på buljong + vin och låt koka ihop till hälften. Häll på grädden och koka ytterligare 5 minuter. Mixa med parmesan och passera såsen genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Mixa till skum med en stavmixer vid servering.

Mer läsning

Annons