Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaldjurspasta

Annons

0 portioner

En lyxigare pasta att servera när gäster kommer på besök eller som festmiddag för familjen på helgen.

1 kg blåmusslor

1 schalottenlök, finhackad

2 vitlöksklyftor, skivade

1 morot, fintärnad

3 msk olivolja

2 dl vitt vin

1 burk (400 g) passerade tomater

2 dl grädde

salt och peppar

200 g handskalade räkor

1 dl dill, hackad

4 port nykokt pasta, gärna tagliatelle

Tvätta musslorna väl. Fräs musslor, schalottenlök, vitlök och morot i olivoljan ett par minuter. Slå på vitt vin, tomater och grädde och lägg på locket. Koka cirka 5 minuter, eller tills alla musslor har öppnat sig. Ta av locket och låt såsen reducera ihop någon minut. Smaka upp med salt och peppar. Blanda ner räkor, dill och pasta och servera genast, gärna tillsammans med vitlöksbröd.

Mer läsning

Annons