Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparrispasta med ägg och skinka

Annons

4 portioner

En matig, men samtidigt väldigt vårig vardagsrätt.

2 buntar grön sparris

salt

2 ägg

200 g kokt skinka i bit

1-2 kokta potatisar

3/4 dl olivolja

1 msk citronsaft

2 tsk dijonsenap

1 1/4 dl grönsaksbuljong

nymalen svartpeppar

500 g pasta, t ex tagliatelle

färsk parmesan

Bryt av sparrisens träiga ändar. Skär resten i två delar. Lägg knopparna åt sidan så länge. Koka nederdelen i lättsaltat vatten i ett par minuter. Lägg sedan i knoppdelarna och koka ytterligare någon minut. Låt rinna av och spola med kallt vatten.

Koka äggen hårdkokta och skär skinkan i smala stavar.

Plocka ut nederdelarna av sparrisen och mixa dem med kokt potatis, olivolja, citronsaft, senap och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av och blanda med sparrissåsen och kanske lite av kokvattnet.

Fördela pastan i fyra djupa tallrikar. Strö över skinkstavar, sparrisknoppar och toppa med en ägghalva på varje portion. Riv över färsk parmesan och dra några tag med pepparkvarnen.

Mer läsning

Annons