Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svampfyllda tortellini med lax, räkor och avokado

Annons

4 portioner

400 g tortellini med karljohansvampfyllning

300 g laxfilé

200 g skalade räkor

2 avokado

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

1 msk konc. kycklingfond

maizena till redning

salt och peppar

1. Skär laxen i bitar med ungefär 3 centimeters sida. Avokadon delas, kärnorna plockas bort och fruktköttet skedas ur och skärs i bitar.

2. Koka tortellinin i saltat vatten. Normalt brukar de bli klara efter 6-7 minuter, men kolla på förpackningen så de inte blir överkokta.

3. Koka upp vatten, grädde och vin. Tillsätt kycklingfond och red med maizena till krämig konsistens. Sjud såsen 5 minuter innan den smakas av med salt och vitpeppar.

4. Stek laxbitarna i lika delar smör och rapsolja.

5. Låt pastan rinna av i durkslag. Fördela den på tallrikar och ringla sås över. Toppa med lax, räkor och avokado.

Mer läsning

Annons