Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vegetarisk lasagne med mustig tomatröra

4-6 portioner, 45 minuter
En lättlagad klassiker i mitt hem. Perfekt lösning när du inte vet vad du ska bjuda vegetarianer på - eller varför inte på en köttfri måndag?

Annons

3 gula lökar, tunt skivade

3 vitlöksklyftor, tunt skivade

olivolja

1 burk krossade tomater, à 400 g

2 msk tomatpuré

1/2-1 tsk sambal oelek (eller efter smak)

1 tärning grönsaksbuljong

1-2 tsk italiensk salladskrydda, eller annan salladskrydda

ev. cirka 1 dl torrt vitt vin

salt

nymalen svartpeppar

lasagneplattor

500 g keso naturell

cirka 2 dl riven ost med smak

4 tomater, skivade

1-2 tsk oregano

3 morötter, rivna

Fräs morötter, lök och vitlök mjuka i olivolja i en stor panna eller gryta utan att det tar färg.

Häll i krossade tomater, tomatpuré, sambal oelek och smulad buljongtärning. Tillsätt mycket italiensk salladskrydda (det gör mycket av smaken) och en skvätt vin om du har hemma. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop i 5-10 minuter.

Smörj en ugnsfast form. Varva lasagneplattor med tomatröra, keso och lite ost mellan varje lager. Avsluta med tomatröra ovanpå det översta plattlagret. Dekorera med tomater och smula oregano över. Toppa med ost.

Grädda i 225 grader i cirka 30 minuter. Låt stå i 10-15 minuter. Servera med en krispig grönsallad.

Mer läsning

Annons