Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakpotatis med Skagenröra

Annons

4 portioner

125g räkor skalade, 250 g oskalade

100 g löjrom

1/2 dl majonnäs

1 dl gräddfil

1 msk dijonsenap

1/2 dl finhackad dill

1 tsk citronsaft

salt, peppar

1/2 finstrimlad rödlök

Blanda räkor, hälften av löjrommen med majonnäs, senap, gräddfil, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen tills det är dags att fylla potatisen.

Lägg potatisarna i en långpanna. Ugnen ska vara på 200 grader och i ca 50 minuter för de riktigt stora potatisarna.

Baka inte potatisen i ugnsfolie för det kan göra potatisen svampig.

Kläm ihop de bakade potatisarna från kortsidorna så att kryssen öppnar sig.

För att hålla potatisarna varma när de är klara i ugnen kan man klä dem i ugnsfolie.

Klicka i skagenröran i bakpotatisen. Toppa med lök och resten av löjrommen.

Gott till: Tomat, gurka och sallad och en citronklyfta per portion.

Mer läsning

Annons