Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berbersallad

För 4 portioner, 45 minuterDen här salladen kan ersätta potatis och ris - men aldrig couscous!

Annons

3 tomater

2 gröna paprikor

2 röda paprikor

1 zucchini

1 aubergine

2 gula lökar

1 msk hackad persilja

2 msk hackad koriander

2 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

2 tsk paprikapulver

salt och svartpeppar

5 deciliter vatten

Skala tomaterna med fruktkniv och skär dem i tunna skivor. Skär paprikor, zucchini samt aubergine i tunna stavar och löken i tunna ringar. Krossa vitlöksklyftorna och finhacka dem.

Värm den gula löken i oljan tills den är genomskinlig. Tillsätt paprikapulver, salt och peppar och rör runt. Lägg i zucchini, aubergine, paprika och cirka en halv deciliter vatten. Låt småputtra under lock på svag värme i 15 minuter.

Tillsätt slutligen tomatskivor, persilja, koriander och vitlök och låt puttra i ytterligare cirka tio minuter.

Mer läsning

Annons