Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blinier med Västerbotten, löjrom och kräftstjärtar

6 portioner, 60 minuter
Mycket god kombo och perfekt liten bjudrätt som entré eller lyxlunch.

Annons

1 1/2 dl riven Västerbottensost

2 1/2 dl mjölk

25 g jäst

1 1/2 dl bovetemjöl

1 dl vetemjöl

3 dl gräddfil

1 äggula

salt

1 äggvita

ca 200 g kräftstjärtar

smör

1 rödlök, finhackad

80 g löjrom (alt. annan kaviar)

dill

svartpeppar

Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen med lite mjölk i taget. Tillsätt bovetemjöl, vetemjöl, 1 dl gräddfil, äggula och lite salt. Rör om ordentligt och låt jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan till fast skum. Vänd ned ost och äggvita i mjölsmeten precis innan gräddningen. Stek blinierna gyllenbruna på båda sidor i en plättlagg i lite smör på medelhög värme.

Servera med avrunna kräftstjärtar, resten av gräddfilen, rödlök och löjrom. Garnera med dill och nymalen svartpeppar.

Mer läsning

Annons