Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruschetta med mosade bondbönor

Annons

2 portioner

2 dl plockade bondbönor eller cirka 700 g hela skidor

1 baguette eller ciabatta, gärna surdeg eller lite grövre

1 vitlöksklyfta

1 dl riven parmesan

1 dl olivolja

1/2 röd chili

1 citron

flingsalt

nymalen svartpeppar

färsk mynta eller basilika till dekoration

Plocka ur bönorna ur skidan. Förväll dem i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt svalna något och kläm försiktigt av skalen som när man skållar mandel. Koka upp i nytt vatten ytterligare några minuter.

Skär brödet i skivor. Grilla under grillelementet i ugnen i 250 grader tills brödskivorna får fin färg. Dela vitlöksklyftan rakt av och gnid brödskivornas snittyta mot vitlökens medan de ännu är varma.

Mosa bönorna slarvigt med gaffel eller stöt lätt i mortel. Tillsätt parmesan, olivolja, finhackad chili, rivet citronskal och lite citronsaft. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Bred röran på brödskivorna. Dekorera med färsk mynta eller basilika och lite extra riven parmesan.

Mer läsning

Annons