Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crostini med falsk anklevermousse, timjan och balsamicolök

4 portioner, 15 min
Av etiska eller ekonomiska skäl kanske man inte vill äta anklever. Då är det här ett förbluffande gott, busenkelt och billigt alternativ.

Annons

färsk timjan till dekor

1 ciabatta eller baguette

Mousse:

1 tsk torkad timjan

200 g leverpastej

1 1/2 msk sherry

svartpeppar

Balsamicolök:

1 rödlök, finskuren

olivolja

1 msk råsocker

1 1/2 msk balsamvinäger

salt

Börja med balsamicolöken: Mjukstek rödlök i olja i stekpanna. Strö över socker och låt det karamelliseras. Slå över balsamvinäger och låt det koka in. Smaka av med salt.

Rör ut leverpastejen med sherry, timjan och rejält med peppar i en kastrull på svag värme.

Skiva brödet och rosta eller grilla.

Bred på leverpastejen och toppa med balsamicolök. Peppra lite extra och garnera med färsk timjan.

Mer läsning

Annons