Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delikatessnittar

Annons

4 portioner

12 snittar

4 skivor vitt matbröd

2 skivor kavring

2-3 msk majonnäs

100 g rökt lax

4-8 musslor alt. räkor

1 hårdkokt ägg

100 g lufttorkad skinka

4 skivor salami

1 bit gurka

1 bit skivbar leverpastej

100 g ädelost

4-8 stora oliver

blandade salladsblad

persilja

basilika

Ta ut bröden med utstickare. Det kan vara runda, ovala eller hjärtformade bröd, allt efter vilka utstickare man har. Bred ett tunt lager majonnäs på bröden så minskar risken att de torkar. Lägg en plastfilm över för säkerhets skull.

Vitt bröd toppas med rökt lax som rullas och läggs på salladsblad och en skiva hårdkokt ägg. Toppa med en eller ett par musslor eller räkor och persiljekvist. Dill passar bättre, men dillen blir snabbt trött och slokar, vilket förstör utseendet.

Kavring toppas med en tunn skiva leverpastej i samma form som brödet, en rosformad skiva lufttorkad skinka och en vikt salamiskiva. Garnera med gurka och färsk basilika.

Ädelost i bit och urkärnad oliv fästs med tandpetare (utan smak). Garnera med salladsblad.

Mer läsning

Annons