Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragon- och fänkålsgratinerade musslor

Galet goda och superenkla att laga. Kan dessutom förberedas och bara slängas in i ugnen när gästerna kommer.

Annons

Cirka 15 stycken, 20 minuter

50 g rumsvarmt smör

1 tsk stötta fänkålsfrön

1 msk hackad färsk dragon

1 vitlöksklyfta, riven

1 citron

1 msk pernod

500 g frysta gröna musslor i halva skal

cirka 1/2 dl panko eller rivet vitt bröd

flingsalt

Blanda smör, fänkålsfrön, dragon, vitlök, rivet citronskal och pernod. Pressa i lite citronsaft och smaka av.

Bred på cirka en matsked på varje mussla. Strö över panko och lite flingsalt.

Sätt ugnen på grill och 250 grader. Sätt in musslorna i 3-5 min eller tills de fått lite färg.

Mer läsning

Annons