Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färskpotatissallad med grön sparris, kallrökt lax och rädisor

Annons

0 portioner

En riktig sommarrätt som kan förberedas långt innan eller lagas till precis före servering. Den smakar nämligen lika bra kall som varm.

600 g färskpotatis, kokt

1 knippe (250 g) grön sparris

1 knippe rädisor

3 salladslökar

2 msk dill, hackad

1 msk pepparrot, riven

4 msk kallpressad rapsolja

1 msk vitvinsvinäger

salt och peppar

8 skivor kallrökt lax

1 kruka sallad, plockad

Dela potatisarna i bitar. Skär sparrisen i stavar och koka väldigt hastigt i väl saltat vatten. Kyl sedan av dem i kallt vatten direkt. Klyfta rädisorna, skiva salladslöken och blanda alla ingredienser med dill och pepparrot. Häll över olja och vinäger och smaka upp med salt och peppar. Lägg upp tillsammans med laxen och salladsbladen.

Servera gärna med dillcrème.

Dillcrème

En snabbgjord och god dressing/sås som passar till många sallader. Tänk på att pressa ur spenaten ordentligt så blir den inte så blaskig.

50 g tinad fryst spenat, urkramad

50 g dill, grovhackad

1 vitlöksklyfta, grovhackad

2 dl crème fraiche

1 citron, pressad

salt och peppar

Mixa spenat, dill, vitlök och hälften av crème fraichen till en slät konsistens. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Mer läsning

Annons