Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fetafyllda minicigarrer

Annons

0 portioner

Supersmarrig fingermat.

300 g fetaost

3 ägg

1 tsk paprikapulver

cirka 2 msk hackad färsk mynta

4 msk olivolja

4 msk smör

1 paket filodeg

Mosa osten och blanda med två ägg, paprikapulver och hackad mynta. Rör ihop till en smet.

Smält smör och blanda med olja. Arbeta med två filoark i taget och låt resten ligga väl tillslutna så att de inte torkar.

Pensla ett ark med smörblandningen. Lägg på ett till ark. Skär i kvadrater, cirka 7 x 7 cm. Lägg cirka två teskedar fyllning i ena änden, vik in sidorna och rulla kvadraten till en cigarr. Pensla ihop skarvarna. Upprepa tills fyllningen tar slut.

Pensla med ett uppvispat ägg och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 225 grader tills de är gyllenbruna (15-20 minuter).

Inför festen: Cigarrerna kan göras i förväg och frysas in ogräddade. Pensla dem otinade och öka på gräddningstiden något.

Mer läsning

Annons