Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förrättstårta med gröna blad

Annons

6 portioner

På kursen gjorde vi den här rätten med cikoriablad, men vilka grönsaker som helst går bra.

150 g valfria gröna blad, t ex escarolesallat, färsk spenat eller friséesallat

olivolja

1 vitlöksklyfta, hel och skalad

1/2 torkad chili

50 g smör

60 g vetemjöl

1/2 l mjölk

1 ägg

100 g färskriven parmesan

riven muskot

nymalen svartpeppar

ströbröd

Skölj och dela bladen i mindre bitar. Mjukfräs några minuter i lite olivolja med vitlök och chili som sedan fiskas upp. Låt rinna av i durkslag och pressa ut all vätska.

Smält smör, pudra över mjölet och tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Värm och vispa tills såsen tjocknar. Blanda ägg, parmesan och lite muskot. Rör ihop med béchamelsåsen och grönsakerna (det ska vara ungefär lika mycket av varje). Peppra.

Smör och bröa sex småformar (silikonformar är jättebra). Häll lite ströbröd i botten på varje och fyll nästan hela med blandningen. Strö lite ströbröd ovanpå. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter eller tills tårtorna får färg och börjar resa sig lite.

Stjälp upp på fat och servera varma.

Mer läsning

Annons