Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frittatarutor med spenat och lax

Annons

0 portioner

Italiensk omelett som kan fyllas med vad som helt och gärna serveras i små rutor.

12 ägg

4 msk mjölk

salt

nymalen svartpeppar

olivolja

Fyllning 1:

1/2 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 påse babyspenat eller 400 g fryst bladspenat

riven muskot

sesamfrön

Fyllning 2:

1/2 gul lök

1 knippa dill

3-4 skivor rökt lax

Vispa samman ägg och mjölk. Smaksätt med salt, peppar och pressa eventuellt i en extra vitlöksklyfta. Låt stå så länge.

Fyllning 1: Hacka lök och vitlök fint och fräs försiktigt i olivolja i en teflonpanna, häll sedan ner sedan spenaten (tinad, strimlad och urkramad om den varit frusen). Smaksätt med salt och peppar och riven muskot, låt allt bli varmt.

Häll över hälften av äggblandningen och rör om med trägaffel. Skaka försiktigt pannan och lyft kanterna så att smeten kan rinna in under frittatan. Sänk till låg värme och stek cirka tio minuter tills äggen precis stelnar. Det kan behövas någon extra minut under grillelementet i ugnen för att frittatan ska stanna ordentligt.

Fyllning 2: Finhacka dillen och blanda ner i resten av äggsmeten. Hacka andra halvan av löken. Stek mjuk i lite olja i en teflonpanna. Slå på äggsmeten och stek som ovan. Låt svalna. Lägg på laxen och skär i dekorativa rombformade bitar.

Inför festen: Förvara bitarna i plastlådor i kylskåp. Ta ut i god tid så de inte är iskalla. Arrangera på fat. Dekorera spenatbitarna med sesamfrön och laxbitarna med minidillvippor.

Mer läsning

Annons