Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad halloumi med het tomatsymfoni

Annons

4 portioner

15 perfekta röda små kvisttomater, till exempel romantica

15 perfekta gula eller orangea tomater, till exempel bärnsten

1 färsklök

1 kruka färsk basilika

1 kruka färsk koriander

1 tsk socker

1 chilifrukt

1/2 citron

olivolja

10 svarta oliver, gärna urkärnade kalamata

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 halloumiost

chiliflakes

Dela tomaterna i halvor och lägg i en bunke. Dela löken i två halvor, skiva tunt och lägg i bunken. Riv basilika- och korianderblad i bitar och strö över salladen tillsammans med socker. Finhacka chilin (kärna ur om du är rädd för hetta) och blanda ner. Pressa över citronsaft och häll på en skvätt olivolja. Tillsätt oliverna, flingsalt och nymalen svartpeppar. Blanda försiktigt. Smaka av.

Skär halloumin i fem millimeter tjocka skivor. Strö över lite chiliflakes.

För grillen: ringla över olivolja och grilla någon minut på varje sida.

För stekpanna: Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna och stek osten någon minut på varje sida.

Lägg upp tomatsalladen på ett stort fat. Toppa med halloumiskivorna och några extra basilikablad. Servera med gott bröd.

Mer läsning

Annons