Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grym ädelostdipp med sting

6–8 portioner
200 g Philadelphiaost
1–2 vitlöksklyftor
salt
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs
1 tsk Worcestershiresås
1/4–1/2 tsk Tabasco
nymalen svartpeppar
150 g ädelost
2 msk finskuren gräslök
Att dippa:
Selleristjälkar

Annons

Rör Philadelphiaosten mjuk. Finhacka vitlöken och blanda med lite salt, mosa med knivbladet tills det blir som en kräm. Häll ner vitlöken i matberedare eller mixer med grädde, majonnäs, Worcestershiresås, Tabasco och peppar. Mixa tills det blir slätt. Smula ner ädelosten och mixa hastigt lite till. Rör ner gräslöken och blanda allt med philadelphiaosten.

Häll upp röran i en liten ugnsfast form. Ställ in i ugnen i 150 grader och låt stå tills dippen smält och börjat bubbla. Ta ut och stänk eventuellt lite extra fabasco över.

Servera varmt med selleristjälkar att dippa.

Mer läsning

Annons