Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halstrad pilgrimsmussla med grön sparris och schalottenlök i smörsås

Annons

4 portioner

4 stora pilgrimsmusslor

8 gröna sparrisar

12 havssalt

½ msk matolja

Rotfruktsallad:

2 polkabetor

1 morot

1 palsternacka

1 ½ msk riven pepparrot

1 msk smör

salt

Sås:

1 dl vitt vin

½ dl fiskfond

150 g osaltat smör

2 schalottenlökar

salt och peppar

Sås: Skala och finhacka löken. Ta lite av smöret och fräs löken i en kastrull. Slå på vitt vin och fiskfond. Låt koka i några minuter. Dra av kastrullen från spisen och klicka i smöret utan att det får koka. Smaka av med salt och peppar.

Rotfruktsallad: Skala alla rotfrukter. Skiva dem i millimetertunna skivor med hjälp av ett rivjärn eller för hand. Fräs rotfrukterna på svag värme i en katrull i några minuter och smaka av med riven pepparrot och salt.

Sparris: Skär av cirka 1 ½ cm från roten av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den blir mjuk (cirka 5 minuter).

Musslor: Hetta upp en stekpanna och pensla i pannan med oljan. Strö lite av saltet i pannan och lägg i musslorna. Det tar några minuter att halstra musslorna på varje sida innan de är färdiga.

Upplägg: Lägg rotfruktsalladen i mitten på tallriken. Lägg den varma sparrisen ovanpå. Toppa med den halstrade pilgrimsmusslan. Strö lite havssalt på musslan.

Avsluta med att ringla såsen runt om.

Mer läsning

Annons