Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk frittata

Annons

4 portioner

4 personer

6-8 ägg

1 krm salt

vitpeppar

smör och olivolja

några tunna flagor parmesanost

Till fyllningen:

små broccolibuketter

små blomkålsbuketter

1 rödlök

Till garnering:

parmaskinka

ruccolasallad

Vispa äggen lätt så de blandar sig, men inte så pass att det blir en slät smet. Krydda med salt och vitpeppar. Obs - var försiktig med saltet, då även ost är salt.

Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Ge dem ett uppkok och blomkålen även någon minut i sjudande vatten. Slå av vätskan. Skär rödlöken i mindre klyftor. Hetta upp en vid stekpanna. Tillsätt smör och olivolja. Slå i hälften av äggsmeten. Lägg i broccoli, blomkål och rödlök och därefter resterande äggsmet. Låt frittatan sätta sig utan omrörning.

Fördela parmesanosten över och sätt in pannan i 175 graders ugn cirka 4-5 minuter eller till dess ytan fått färg utan att bli bränd. Frittatan kan serveras varm som den är med sallad och skinka vid sidan eller kall i tårtbitar med garneringen ovanpå.

Mer läsning

Annons