Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jambalaya

Annons

4 portioner

Amerikanska söderns svar på paella eller pyttipanna. Grunden med ris, grönsaker och korv görs i förväg och gästerna tillsätter själva ett par kräftstjärtar som avslutning.

1 gul lök, hackad

1 röd paprika, tärnad

1 röd chilifrukt, finhackad

1 tsk chilipulver

2 klyftor vitlök, hackade

2 msk rapsolja

2 dl långkornigt ris

4 dl hönsbuljong

2 starka korvar (ölkorvstyp) skivade

Salt och peppar

(tabasco)

fräs grönsaker och kryddor i oljan ett par minuter. Tillsätt ris och fräs vidare en minut. Slå på buljong och låt koka på svag värme tills all buljong är inkokt. Stek korvarna i stekpanna och tillsätt i riset. Salta och peppra. Krydda upp med tabasco för starkare smak.

Mer läsning

Annons