Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanapé på rökt renstek och svamp

Annons

0 portioner

Ingredienser för 10 kanapéer

100 gram rökt renstek

100 gram färska champinjoner

1/2 dl vatten

2 1/2 gelatinblad

1 dl crème fraiche

1 dl grädde

2 skivor tunnbröd

2 kokta potatisar, gärna mandelpotatis

några kvistar persilja

salt

peppar

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Finhacka rensteken. Koka upp vattnet och tillsätt gelatinbladen och köttet och sjud i några minuter.

Finhacka champinjonerna och stek i olivolja. Tillsätt grädden och koka i några minuter.

Blanda kött och svamp tillsammans med crème fraiche. Rör om noga. Smaka av och salta och peppra. Häll upp i en flatbottnad skål och ställ i kylen tills smeten stelnat.

För att göra kanapéerna behövs små runda kanapéformar. Skär ut små runda portionsbitar av den stelnade kött- och svampkrämen. Skär därefter ut en bit tunnbröd med samma form. Tryck ut kanapén på en tallrik och toppa med en tunn potatisskiva. Garnera med finstrimlad persilja och flingsalt.

Det går också bra att bre krämen på tunnbrödet och därefter skära portionsbitar.

Mer läsning

Annons