Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kantarellmackor

Annons

4 portioner

4 stora skivor vitt bröd

200 g kantareller

1 liten gul lök

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

1 tsk olivolja

1 krm fyra sorters peppar

1 nypa flingsalt

1 tsk färsk, finhackad rosmarin

Ansa svampen. Dela större exemplar. Skala och hacka gul lök och rödlök. Stek svamp och lök med smör och olivolja. Pressa över vitlöken.

Rosta bröden. Det är betydligt nyttigare än smörstekt bröd som lätt blir rena kaloribomberna.

Krydda svampblandningen med fyra sorters peppar (pepparmix som finns färdigblandad) som mals i kvarn eller stöts i mortel. Krydda lätt med flingsalt eller stött havssalt och finhackad rosmarin.

Fördela svampblandningen på brödskivorna och servera omedelbart.

Mer läsning

Annons