Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kavring med leverpastejscreme och curryfrästa äpplen

Annons

0 portioner

Ett matigt tillbehör som med sin kryddighet och sötma från äpplet passar utmärkt till glögg. Hur stora man gör dem beror lite på hur hungriga gästerna är.

4 skivor kavring

1 äpple, av fast sort

1 tsk smör

1 krm curry

1 tsk socker

salt och peppar

0,5 dl leverpastej

0,5 dl creme fraiche

lite mejram

salt och peppar

Skär varje skiva kavring i fyra delar. Skär äpplet i tunna klyftor. Fräs i smör tills de är knappt mjuka. Krydda med curry och fräs vidare. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan att svalna.

Vispa ihop leverpastej och creme fraiche till en lite fluffig konsistens, går bäst med elvisp. Smaka upp med lite mejram, salt och peppar.

Mer läsning

Annons