Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matjessill med lantägg, löjrom och gräddfil på rostad brioche

6 portioner, 20 minuter + kylning
Daniels lite tjusigare variant av gubbröra. Vill man göra det enkelt för sig hoppar man över själva pressningen.

Annons

1 äggula

2 msk brynt smör + extra att rippla

2 anjovisfiléer, hackade

2 msk hackad gräslök

3 tjocka skivor brioche eller formfranska

6 hela matjesfiléer

60 g löjrom

1 dl avrunnen gräddfil

1 röd färsklök

örter till garnering

6 lantägg

Koka äggen 10 minuter. Kyl ned dem och skala. Hacka äggen och blanda dem med äggula, brynt smör, anjovis och gräslök. Rulla in äggröran i plastfilm så tajt som möjligt. Lägg i kylen så att den blir hård. Ta fram och skär i lagom stora bitar.

Skär till brödet så att det passar till bitarna med äggröra. Rosta brödet gyllene i ugnen på 230 grader. Lägg äggröran på det rostade brödet och lägg matjessill ovanpå. Toppa med löjrom, gräddfil och tunt skivad rödlök. Rippla lite brynt smör över och garnera med örter.

Mer läsning

Annons