Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parmesangratinerade rödbetor

Annons

4 portioner

Mumsigt tillbehör för rödbetsfrälsta.

2-3 knippen färska rödbetor

2 dl matlagningsgrädde

50 g färskriven parmesan

2-3 vitlöksklyftor

2 msk strimlad gräslök

2 msk ströbröd

smör

salt

nymalen svartpeppar

Vrid av blasten på rödbetorna och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem svalna och dra av skalet. Skär rödbetorna i halvor och lägg dem sedan i en gratängform. Pressa över vitlök, salta och peppra, häll över grädden, parmesanost, ströbröd och gräslök. Lägg några smörklickar överst.

Gratinera i ugnen i 200 grader tills ytan blir fin. Servera som tillbehör eller ensamrätt med en sallad.

Mer läsning

Annons