Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepparkakssandwich med roquefort och fikonmarmelad

Annons

0 portioner

En söt sandwich som smakar helt annorlunda än den ser ut. Som smaksättning i pepparkakan kan man även använda annan torkad frukt eller lingonsylt.

Mjuk pepparkaka

Till en form på 1,5 l

100 g smör, rumstempererat

170 g socker

2 ägg

1,5 dl gräddfil

2 msk pepparkakskryddor (färdig blandning)

1 tsk bikarbonat

180 g vetemjöl

50 g torkade fikon, hackade

Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt ett ägg åt gången och sedan gräddfil. Vispa hela tiden. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i äggsmeten. Rör runt ordentligt. Tillsätt fikonen. Häll smeten i smord och bröad form och baka i ugn på 175 grader cirka 45 minuter.

-

0,5 dl creme fraiche

100 g roquefort

0,5 dl fikonmarmelad

Skär den kalla kakan i tunna skivor. Vispa upp creme fraiche med elvisp och tillsätt smulad roquefort. Bred på hälften av skivorna, spara resten till lock. Bred ett lager marmelad på osten och lägg över de resterande kakskivorna. Skär dem i trekanter.

(PM)

Mer läsning

Annons