Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepparrotsdipp med rödbetor

4 portioner, 1 timmeSmarrig, smakrik och snygg dipp som passar till det mesta.

Annons

2 rödbetor, skrubbade

2 msk olivolja + extra

flingsalt

1 dl valnötter

1 stor vitlöksklyfta, riven

salt

1-1 1/2 dl yoghurt av grekisk typ

1/2 citron, saft och skal

1 knippa dill

1 tsk akaciahonung

2 msk färskriven pepparrot

Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och strö över flingsalt. Rosta dem i 200 grader tills de blir mjuka, cirka 40 minuter. Låt svalna.

Mixa valnötter, vitlök och salt. Tillsätt betor, 2 msk olja, yoghurt, citronsaft, dill, pepparrot och honung. Smaka av med salt och rivet citronskal. Låt gärna stå och samla smak en stund. Servera som dipp till råa grönsaker eller på en bit gott knäckebröd.

Mer läsning

Annons