Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödbetor med feta, tryffel och mynta

Annons

4 portioner

En modern klassiker i lite uppiffat sällskap.

2 knippen små rödbetor

rivet citronskal

2 msk citronsaft

2 tsk vit tryffelolja

200 g fetaost

1 liten näve pistaschnötter

1/2 kruka färsk mynta

nymalen svartpeppar

1 färsklök

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de blir precis mjuka. Häll av vattnet och låt svalna lite. Dra av skalet och skär i klyftor.

Blanda citronskal, saft och tryffelolja. Smula fetaosten över rödbetorna tillsammans med grovhackade pistaschnötter och myntablad. Finhacka löken och blanda ner. Droppa över dressingen och rör om försiktigt.

Servera som förrätt, lätt lunch eller som tillbehör till fisk eller grillat.

Mer läsning

Annons