Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinkpaj med soltorkade tomater

Annons

4 portioner

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

150 g smör

3 msk vatten

1 msk flytande matfett till form

Fyllning:

250 g rökt skinka, tärnad

50 g soltorkade tomater, strimlade

3 ägg

3 dl mjölk

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1/2 krm cayennepeppar

3 dl lagrad ost, riven

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare.

Klä en smord pajform, 25 cm i diameter med deg. Ställ formen i kyl ca 30 minuter. Nagga botten med gaffel och förgrädda ca 10 minuter.

Skölj oljan av tomaterna.

Lägg skinka och tomater i formen. Vispa ägg och mjölk. Smaksätt med salt och kryddor. Blanda ner osten. Häll blandningen i formen. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg.

Mer läsning

Annons