Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spenatsallad med bacon

Annons

8 portioner

Den här salladen är standard på mina bufféer, men den funkar så klart på egen hand också.

2 paket bacon

1 näve pinjenötter eller pumpakärnor

1 msk dijonsenap

1 tsk socker

1/2 tsk salt

vitpeppar

1 msk balsamvinäger

3/4 dl olivolja

1/4 dl vatten

2-3 vitlöksklyftor

8 soltorkade tomater

2 små rödlökar

2 påsar färsk spenat

1 dl färskriven parmesan

brödkrutonger (köp färdiga eller stek själv)

Strimla bacon och knaperstek på medelhög värme. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.

Rosta pinjenötter eller pumpakärnor i torr stekpanna.

Blanda senap, socker, salt, vitpeppar och balsamvinäger i en bunke. Tillsätt olivolja under vispning och späd sedan med vatten.

Finhacka vitlöken, strimla de soltorkade tomaterna, skala och skiva löken tunt. Häll alltsammans i bunken, tillsätt baconet och spenatbladen. Blanda försiktigt.

Lägg upp på ett stort fat. Riv över parmesan och garnera med brödkrutonger.

Mer läsning

Annons