Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surdegsmacka med rökt lax och örtstekta ägg

Kalasgod och matig macka à la Årets kock.

Annons

4 portioner, 15 min

8 skivor gott surdegsbröd, gärna formbröd

1 knippa dill

smör

1 vitlöksklyfta, finhackad

lite repad färsk timjan

4 ägg

salt

nymalen peppar

1/2 citron

200 g rökt lax, i skivor

1/2 dl finhackade cornichons

1/2 rödlök

smörpapper

Cirka 1/2 dl crème fraiche

Bred crème fraiche på brödskivorna.

Grovhacka toppen på dillen och finhacka stjälkarna.

Hetta upp smör i en stekpanna och tillsätt vitlök och timjan. Låt fräsa någon minut, höj värmen och knäck i äggen när pannan är riktigt het. Salta och peppra. Stek någon minut och ta bort från plattan. Låt äggen ligga kvar och steka klart i pannans eftervärme. Riv över citronskal och strö över dillen.

Fördela laxen på hälften av brödskivorna. Toppa med stekt ägg, cornichons och rödlök. Lägg på den andra brödskivan och kläm till. Svep in i smörpapper och ta med på picknicken.

Mer läsning

Annons