Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svampquesadilla

4-6 portioner, 30 minuter
Ta vara på höstens smaker och bjud på de här suveräna munsbitarna.

Annons

smör

3 vitlöksklyftor, rivna

2-3 msk sherry

1 msk soja

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 paket små tortillas

1 knippa bladpersilja, hackad

cirka 2 1/2 dl riven ost med smak, t ex Västerbottensost

1 rött höstäpple

cirka 250 g valfri svamp

Rensa och skiva svampen ganska tunt. Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen. Låt den steka på medelvärme utan fett tills den slutat vätska sig. Tillsätt en klick smör, vitlök, sherry och soja. Sänk värmen och låt svampen puttra vidare i cirka en kvart. Smaka av med salt och peppar.

Värm en teflonpanna på medelvärme. Bred ut svampröra i ett tunt lager på en tortilla. Strö över persilja och riven ost. Lägg på ytterligare en till tortilla och tryck till. Lägg hela "dubbelmackan" i stekpannan. Vänd försiktigt när den fått färg och stek på andra sidan.

Upprepa med resten. Placera alla ovanpå varandra efterhand. Låt svalna något och skär sedan i tårtbitar som en pannkakstårta.

Arrangera tårtbitarna var för sig. Dekorera med ett äpple i mitten.

Mer läsning

Annons