Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders "Biffen" Thornberg

Annons

4 portioner

12 dl vatten

3 hönsbuljongtärningar

5 medelstora potatisar,

skalade, i bitar

2 purjolökar (300 g), i skivor

1 gul lök, hackad

1/2 dl matlagningsgrädde

1 krm vitpeppar

gräslök eller persilja

Spett:

250 g varmkorv eller annan korv (15%), i bitar

1 tsk flytande margarin

Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta.

Lägg i potatis, purjo och lök. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 20 - 25 minuter. Vispa sedan soppan slät med stålvisp eller mixa med stavmixer.

Smaka av med grädde och peppar. Klipp över lite kryddgrönt i soppan.

Trä upp korvbitarna på spetten och stek i fettet i en vid stekpanna.

Servera soppan med spetten och bröd.

Mer läsning

Annons