Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asiatisk nudelsoppa med kyckling

2 portioner, 20 min
Smakrikt, stärkande och sanslöst gott. Reglera mängden nudlar efter tycke och smak.

Annons

cirka 200 g nudlar, t ex udon

1 l kycklingbuljong

1 kycklingbröst, à cirka 150 g

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk sesamolja

2 msk japansk soja

2 msk sake, sherry eller vitt vin

1 msk finhackad ingefära

ev. 1 liten burk majs à 150 g

1 röd chili, strimlad (ev. urkärnad)

2 salladslökar, finskurna

1/2 påse babyspenat

1 dl sockerärter

Hetta upp kycklingbuljongen i en stor kastrull. Strimla kycklingbröstet och fräs i stekpanna med vitlök i sesamolja tills köttet vitnat. Tillsätt sedan soja och vin och låt det koka ihop lite. Häll ned alltsammans i buljongen.

Tillsätt ingefära, ev. majs, chili, salladslök, spenat, nudlar och sockerärter. Låt sjuda i någon minut tills nudlarna är genomkokta.

Häll upp i skålar och servera med sked och pinnar.

Mer läsning

Annons