Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citrondoftande cannelinisoppa

Annons

4 portioner

En härligt snäll soppa som går snabbt och lätt att laga.

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 citron

2-3 kvistar färsk rosmarin

olivolja

2 burkar cannellinibönor

7 dl hönsbuljong

1 dl matgrädde eller crème fraiche

salt

nymalen svartpeppar

färskriven parmesan

Skala och finhacka lök och vitlök. Tvätta citronen, skala tunt med potatisskalare och finhacka skalet. Hacka rosmarinen. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök mjuk utan att det tar färg tillsammans med hackat citronskal och rosmarin. Häll ner bönorna med sitt spad i kastrullen tillsammans med buljongen. Sjud i cirka tio minuter. Mixa soppan.

Pressa i cirka två matskedar citronsaft. Tillsätt grädde eller crème fraiche. Blanda och sjud ytterligare ett par minuter. Smaka av med citron, salt och nymalen svartpeppar.

Servera med färskriven parmesan och ett gott bröd.

Mer läsning

Annons