Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisksoppa

Annons

4 portioner

600 g torsk- eller annan fiskfilé

1 1/4 liter fiskbuljong på tärning

den vita delen av en purjo, finstrimlad

300 g smått skurna morötter

2 finhackade vitlöksklyftor

1 finstrimlad blekselleri

1 finstrimlad skuren röd paprika

1 finstrimlad skuren potatis

1 pressad citron

1 knippa grovt hackad bladpersilja

olivolja

salt och peppar

Fräs först lök och så vitlök i 1/2 dl olivolja i en gryta. Tillsätt alla de skurna grönsakerna men inte persiljan.

Fräs ytterligare 5-6 minuter, rör om då och då. Häll i buljongen, koka upp och sjud sedan på svag värme i 30 minuter.

Skär fisken i fingerstora bitar. Tillsätt citron och persilja. Smaka av med salt och ta några tag med pepparkvarnen.

Låt soppan koka upp.

Lägg i fisken och när det åter kokar tar du grytan av värmen.

Låt den stå två minuter innan det är dags för servering.

Mer läsning

Annons